Türk Alman Üniversitesi'nde 'Haremlik-Selamlık' İftar Programı

TAKİP ET

Türk Alman Üniversitesi'nde 'Fikir ve Medeniyet Kulübü' adlı öğrenci topluluğu, Ramazan ayı dolayısıyla kampüste harem-selamlık iftar organizasyonu yapacağını duyurdu.

Türk Alman Üniversitesi’nde ‘Fikir ve Medeniyet Kulübü’ adlı öğrenci topluluğu, Ramazan ayı dolayısıyla kampüste harem-selamlık iftar organizasyonu yapacağını duyurdu.

Gazete Sol'un haberine göre, 17 Nisan’da gerçekleştirilecek olan iftarın katılım formunda, etkinliğin kadın ve erkeklerin ayrı oturacağı hasırlar üzerinde yapılacağı belirtildi.

Üniversitenin iletişim gruplarında paylaşılan mesaja göre, iftar sofrası üniversite mensupları, mezunları ve davetlilerine açık olacak. Mesajda, “Medeniyetimizin önemli sembollerinden birisi olan Ramazan iftarını, üniversitemizin kampüsüne taşıyoruz! Sizler de muhabbet halkamızı genişletmek için iftara davette bulunabilirsiniz” denildi.

Kadın-Erkek Ayrı Ayrı

Katılım formunda ise etkinliğin rektörlük karşısındaki yeşillik alanda hasırlar üzerinde kadın-erkek ayrı oturmak suretiyle yapılacağı belirtildi. Etkinlik planının iftar, akşam namazı, çay ve tatlı ikramı ile devam edeceği ve teravih namazı ile sona ereceği de bildirildi.

Rektör Ziyareti ve Hediye

Öte yandan, Türk Alman Üniversitesi’nin sosyal medya hesabından 24 Mart tarihinde yapılan bir paylaşımda, Fikir ve Medeniyet Kulübü üyelerinin okulun rektörü Cemal Yıldız’ı ziyaret ettikleri görüldü. Ziyarete başka akademik personelin de katıldığı belirtilirken, kulübün amaç ve faaliyetlerini anlatan bir sunum yaptığı ifade edildi. Ziyarette rektör Yıldız’a hediye takdim edildiği de kaydedildi.

 

 

türk alman üniversitesi haremlik-selamlık iftar