Türk Askerlerinin Yakılma Fetvasını Verdiği Öne Sürülen IŞİD Kadısı Tutuksuz Yargılanıyor

TAKİP ET

İki Türk askerinin yakılma fetvasını verdiği iddia edilen IŞİD kadısı Jamal Abdul Rahman Alwi'nin tutuksuz yargılandığı öğrenildi.

Halk TV'den gazeteci İsmail Saymaz, iki Türk askerini yakılarak şehit edilmesinde rol aldığı öne sürülen IŞİD kadısının tutuksuz yargılandığını ortaya çıkardı.

Söz konusu fetvayı verdiği öne sürülen IŞİD Kadısı Ebu Abdullah El Şami kod adlı terörist Jamal Abdul Rahman Alwi'nin 3 yıl boyunca kadılık yaptığını belirten Saymaz, Alwi'nin verdiği idam fetvalarının istihbarat raporlarına geçtiğini belirtti.

Alwi'nin ifadesinde "Silah tamir ve bakım işlerini bitirdikten sonra karakolda kadılık yapardım. Hırsızlık, zina ve arazi anlaşmazlıklarını yargılardım. Başka kadı yoktu. Para, kırbaç ve dövme cezası verirdim" dediğini aktaran Saymaz, Alwi'nin 2 Türk askerinin yakılmasına ilişkin ifadelerini de aktardı.

IŞİD kadısının iki Türk askerinin yakılmasına ilişkin fetva hakkında "Yabancı mücahitler Ebu Ubeyde El Mısri’nin Şimmerin köyündeki kampında eğitim görürler. Eğitim tamamlandıktan sonra savaşmaya giderlerdi. Kampın lojistiğini benim de mensup olduğum Ahmed Ubeyd grubu yürütürdü. Yabancı mücahitlere para transferi, silah tamir ve imalat işleri ve kadılık görevimi altı ay yaptım. Ben Türk askerlerinin yargılandığı mahkemede kadılık yapmadım. Hiç kimsenin infaz edilmesine karar vermedim" dediği bildirildi.

Alwi Gaziantep'te Hayatına Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Halk TV'deki haberinde, söz konusu davada Alwi'nin yargılamasının 18 Haziran 2020'de başladığını belirten Saymaz, Alwi'nin 2 Mart 2021'de tahliye edildiğini kaydetti.

Alwi hakkında verilen konutunu terk etmeme ve yurt dışına çıkmama tedbirinin 26 Haziran'da kaldırıldığını belirten Saymaz, "Diyeceksiniz ki, iki Türk askerinin öldürülmesinden yargılanmıyor mu? Bu cinayetlere ilişkin Kilis’te hakkında bir soruşturma var. Fakat 2015 yılından bu yana sürüyor. Hâlâ daha dava açılmadı. Alwi, Gaziantep’te hayatına kaldığı yerden devam ediyor. İhtimaldir ki kuşçu dükkanında, camekanın önünden geçerken gözü kuşlara takılan bir müşterinin içeriye girmesini bekliyor" ifadelerini kullandı.

Türk Askerlerinin Yakılma Fetvasını Verdiği Öne Sürülen IŞİD Kadısı Tutuksuz Yargılanıyor