Türk Basını Kimsenin Güvenmediği Rus Aşısı İçin Sevinç Çığlıkları Atıyor

TAKİP ET

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Covid-19 ile küresel mücadelenin zorlu günlerinde bir aşıyı tescil ettiklerine ilişkin açıklamasından sonra şimdi de ikinci bir aşının gelecek ay hazır olacağını duyurdu. Dünyanın şüpheyle yaklaştığı gelişmeler Türk basınında sevinçle karşılandı.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüs aşısına ilişkin "müjdeler" paylaşmaya devam ediyor. Fakat Putin'in sözde müjdelerine şu ana kadar neredeyse hiçbir ülke tarafından itibar edilmedi.

Aşı üretim aşamalarının pek çoğunun ihmal edildiği Rusya'daki çalışmalarda Putin'in ilk Covid-19 aşısını tescil ettiklerini açıklamasının ardından bazı istifa haberleri de gelmişti.

Yanı sıra Almanya, ABD gibi aşı çalışmaları yürüten bazı ülkeler de Rusya'dan gelen haberlere güvenmediklerini duyurmuşlardı.

Rus Devlet Başkanı Putin, son yaptığı açıklamada ise ikinci bir aşının daha geliştirilmekte olduğunu ve gelecek ay içinde bunun da hazır olacağını ilan etti. Bütün dünyanın şüpheyle yaklaştığı bu gelişmeler Türk basınında ise büyük bir sevinçle karşılandı.

Tele1, Putin'in açıklamalarını "Rusya'dan İkinci Aşı Müjdesi" manşetiyle okurlarına sundu.

Gelişmeyi müjde olarak okuyan bir başka kuruluş ise İhlas Haber Ajansı oldu. Ajans "Rusya Devlet Başkanı Putin'den ikinci aşı müjdesi" manşetiyle haberi gördü.

vladimir putin covid-19 rusya tele 1 iha çin virüsü koronavirüs aşısı