"Türk Bayrağının İsmi Değişsin" Diyen Pelikancı Hilal Kaplan'a Azerbaycan'dan Teşekkür Belgesi

TAKİP ET

Çözüm süreci adlı ihanet sürecinin medya ayağında etkin şekilde rol alan Pelikancı Hilal Kaplan'a Azerbaycan teşekkür belgesi verdi.

Azerbaycan, Dağlık Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılması sürecinde destek veren Türkiye medyasına mensup gazetecilere Azerbaycan tarafından birer teşekkür belgesi verildi.

Azerbaycan’ın Türkiye’deki "Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi" Hazar İbrahim tarafından imzalanan teşekkür belgesinin verildiği isimlerden biri de Pelikancı Hilal Kaplan oldu.

Kaplan’a verilen teşekkür belgesinde şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Hilal Kaplan,

Azerbaycan askerinin sahada verdiği savaşın yanı sıra ülkemizin Vatan savaşı döneminde haklı davamızı tüm dünyaya duyurmak için medya alanında da bir savaş verdik. Bu savaşımızda yanımızda durarak, gerçekleri olduğu gibi dünya kamuoyuna ulaştırdığınız için Size şükranlarımızı sunar, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine desteklerinizden ötürü teşekkür ederiz.”

Sosyal medyada, Türkiye'den gönüllü şekilde Azerbaycan'a destek veren gazeteciler yerine, çözüm sürecinde Türk bayrağının adının değişmesini savunan Hilal Kaplan'a teşekkür belgesi verilmesine tepki gösterildi.

Azerbaycan Ermenistan Aliyev Dağlık Karabağ hilal kaplan çözüm pelikan