Türk Bilim İnsanları Yılın Kişileri Seçildi

TAKİP ET

Dünyanın en ünlü gazetelerinden İngiliz Financial Times, yılın kişileri olarak Çin virüsü aşısını bulan Türk bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin'i seçti.

 

Financial Times, "Dünyayı kasıp kavuran yeni bir salgının yayılmasından bir yıldan daha kısa bir süre içinde güvenli ve etkili bir aşıya sahip olmamız Financial Times'ın 2020 Yılın Kişisi olarak seçtiği Dr. Şahin ve Dr Türeci'nin başarısını ortaya koyuyor” ifadeleriyle başarılı çifti övdü.

Yazıda, “Bilim, doğası gereği yavaş ve özenli bir iştir. Hipotezlere meydan okunmalı ve yeni fikirler tükenene kadar test edilmelidir. Başarısızlık, sürecin önemli bir parçasıdır. Hastalığı önlemede yüzde 95'in üzerinde başarılı olan bir aşı üretilmesi de bu çiftin başarısını daha da dikkat çekici hale getiriyor" ifadelerine yer verildi.

covid corona aşı brezilya sinovac pfizer biontech şiddet sağlık çalışanları berkay yücel tekirdağ tekirdağ namık kemal üniversitesi hastane hastanesi financial times yılın kişisi kişileri ödül dr. doktor d