Türk Birlikleri Afganistan'dan Çekilme Hazırlığında

TAKİP ET

Türk askerlerinin Afganistan'dan çekilme hazırlığında olduğu iddia edildi.

ABD merkezli yayın kuruluşu Wall Street Journal (WSJ), Türk askerlerinin Afganistan'dan çekilme hazırlığı içinde olduğunu iddia etti. 

WSJ'nin haberinde göre Kabil Uluslararası Havalimanı'nın emniyetini tesis eden Türk birliği çekilme hazırlığında. Daha önce Türk askeri varlığının ABD'nin çekilmesine rağmen süreceği iddia edilmişti. Haberde ise diğer NATO güçlerinin çekilmesinden önce Türkiye'nin çekilmesi ihtimalinde havalimanı ve başkentte bulunan diğer yabancı görevlerin de tehlikeye gireceği, Türkiye'nin Kabil'den çekilmesiyle bölgede doğabilecek kısa süreli de olsa güvenlik sorunu nedeniyle bunun diğer güçlerin çekilme sürecini ivmelendireceği belirtildi.

Dooha Anlaşması kapsamında ABD askerlerinin Mayıs ayı başında ülkeden çekilmesi öngörülmüş, Joe Biden'ın Amerikan başkanlığına gelişi ile birlikte ise çekilme süreci Eylül ayına kadar uzatılmıştı. ABD anlaşma kapsamında ülkedeki askeri üslerinin ve personelinin sayısını azaltarak ülkenin kuzeyindeki Hilmend, Uruzgan, Paktika ve Lağman üslerini kapatmış ve asker sayısını 2 bin 500'e düşürmüştü.

Türk Birlikleri Afganistan'dan Çekiliyor