Türk Ceza Kanunu'na Muhalefet Eden Bir İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, organize suç örgütü elebaşısı Sedat Peker'den aylık 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçiyi açıklamamakta ısrarcı davranan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Türk Ceza Kanunu'nu (TCK) ihlal ettiğini söyledi.

Yayımladığı video serisiyle Türkiye'nin gündemini işgal etmeye devam eden organize suç örügütü elebaşısı Sedat Peker'in dile getirdiği ciddî iddialardan önemli bir kısmının muhatabı olan İçişleri Bakanı Soylu, bu iddialara yanıt vermemekte ısrar ediyor. Geçtiğimiz günlerde HaberTürk TV'de konuk olduğu bir canlı yayında, gazetecilerden oluşan bir heyetin sorularının hiçbirine yanıt vermeyip üç saat boyunca milleti oyalayan İçişleri Bakanı, "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi" iddiasını kabul etmesine rağmen bu rüşveti alan siyasetçinin kim olduğuna, bu haramzadenin hangi partinin mensubu olduğuna ilişkin bir açıklık getirememiş yahut bilinçli bir şekilde getirmemişti. 

CHP Grup Başkanvekili Özel, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, rüşvet yiyen söz konusu siyasetçiyi açıklamayarak TCK'yi ihlal ettiğini söyledi. Zira TCK'nin 279'uncu maddesi, "Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi Suçu"na ilişkin.

TCK'nin ilgili maddesi şöyle:

(1) Kamu adına soruşturma ve kovuşturmayı gerektiren bir suçun işlendiğini göreviyle bağlantılı olarak öğrenip de yetkili makamlara bildirimde bulunmayı ihmal eden veya bu hususta gecikme gösteren kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Suçun, adlî kolluk görevini yapan kişi tarafından işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.

CHP Milletvekili Özel ise söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü liderinden 10.000 dolar alan siyasetçiyi açıklamak zorundadır. Açıklamadığı her gün, Türk Ceza Kanunu'nun "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" başlıklı 279'uncu maddesini ihlal etmekte suç dosyasını daha da kabartmaktadır."

 

Süleyman Soylu İçişleri bakanı Sedat peker 10 bin dolar alan siyasetçi rüşvet mafya siyaset mafya devlet Türk Ceza Kanunu TCK Madde 279 CHP Özgür Özel Sedat Peker video Süleyman Soylu HaberTürk