Türk Devletleri Teşkilatı Liderleri Semerkant'ta Toplanıyor

TAKİP ET

Türk Devletleri Teşkilatı liderleri, 10-11 Kasım'da Özbekistan'ın Semerkant kentinde bir araya geliyor. Toplantının duyurusunun İngiliz dilinde yapılması eleştirilere neden oldu.

Türk Devletleri Teşkilatı'nın resmi olarak ilk toplantısı 10-11 Kasım günlerinde Özbekistan'ın Semerkant şehrinde yapılacak.

Geçtiğimiz yıllarda farklı isimlerle anılan Teşkilat, 2021 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda "Türk Devletleri Teşkilatı" adını almış ve Türk dünyasının en büyük örgütü olarak ortaya çıkmıştı.

Toplantıda Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkmenistan Halk Konseyi Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban bir araya gelecek.

Türk Kurultayı İçin İngilizce Duyuru

Türk Devletleri Teşkilatı'nın toplantısı için yapılan duyurularda İngiliz dilinin kullanılması ise eleştirilere konu oldu.

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da yapılan toplantıda liderlere takdim edilen madalyalar üzerinde de İngiliz dili kullanılmıştı.

Aliyev'e İngiliz Dilinde 'Türk Dünyası Ali Nişanı'

türk devletleri teşkilatı liderleri semerkant toplanıyor özbekistan