Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Kırgız-Tacik Sınırındaki Çatışmaya İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Türk Devletleri Teşkilatı, Kırgızistan ve Tacikistan sınırında meydana gelen çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Kırgızistan ve Tackistan sınırında askeri çatışma yaşanmış ve sınıra Kırgız zırhlı birliklerinin sevk edildiği bildirilmişti.  

Kırgız-Tacik Sınırında Çatışma


Çatışmaya ilişkin Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) adına açıklama yapan TDT Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, "Kırgız-Tacik sınırındaki durumdan derin endişe duyuyoruz ve silahlı çatışmaların derhal durdurulması, barışçıl çözüm ve durumun diplomatik müzakereler yoluyla istikrara kavuşturulması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Teşkilatın sivillere yönelik silah kullanılmasını kınadığını belirten Amreyev, komşu ülkelerin sınırında tansiyonun artmaması için tedbir alması çağrısı yaptı.

Soydaş Kırgızistan Cumhuriyeti'nin barışçıl çözüm sağlama çabalarına destek verdiklerini belirten Amreyev yazılı açıklamasında "Kırgızistan ile Tacikistan arasında karşılıklı anlayış, saygı, iyi komşuluk ilişkileri ve bir arada yaşama iradesine dayalı diyaloğu memnuniyetle karşılıyoruz. Müzakereler sonucunda iki tarafın karşılıklı güvenin güçlenmesine ve muhtemel çatışmaların önlenmesine vesile olacak gerekli adımları atacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

türk devletleri teşkilatı baghdad amreyev kırgızistan tacikistan sınır çatışması