Türk Devletleri Teşkilatı'nın Bayrağı Değişti

TAKİP ET

Türk Devletleri Teşkilatı'nın bayrağı, Bişkek'te düzenlenen zirvede değiştirildi.

Türk Devletleri Teşkilatı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir kez daha buluştu. 

Kırgız Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un ev sahipliğini yaptığı zirvenin gündemi "Türk Dünyasının güçlendirilmesi ve ekonomik entegrasyonu" etrafında şekillendi.

Kırgız Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya gelen liderler teşkilatın yapısına ilişkin mühim bir karar alarak teşkilatın bayrağını yeniledi.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan devletlerinin başkanları İlham Aliyev, Kasım Cömert Tokayev, Sadır Caparov, Recep Tayyip Erdoğan ve Şevket Mirziyoyev tarafından onaylanan bayrak Türk Devletleri Teşkilatı'nım yeni bayrağı oldu.

Bayrağın eski halindeki güneşten yayılan dalgalı ışınlar yerini düz ışınlara bıraktı. Ayrıca merkezinde ay ve yıldızın da yer aldığı güneşin etrafına Selçuklular ve Karamanoğulları gibi Türk devletleriyle hatırlanan sekizgen sembol de yerleştirildi. TDT bayrağındaki değişim üzerinde Kırgız bayrağında kısa süre önce yapılan değişikliğin de etkili olduğu dikkat çekiyor.

Kırgızistan Bayrağını Değiştirmeye Hazırlanıyor

türk devletleri teşkilatı bayrağı değişti caparov bişkek