Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanından Büyük Cehalet

TAKİP ET

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay, Azerbaycan'ın bağımsızlığına ömrünü adayan Ebulfez Elçibey'i yok sayarak Haydar Aliyev'i kurucu olarak andı.

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı, aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay, Haydar Aliyev'i Azerbaycan'ın kurucu lideri olarak andı.

Altay'ın ifadeleri, sıkışınca Türkçü-Turancı söylemlere başvuran AKP'lilerin tipik cehaletinin bir örneği olarak tarihe geçti.

Elçibey, sahte milliyetçilerin bütün çabalarına rağmen, Türkçü-Turancı geleneğin kolektif şuurunda, ölmez abidelerden biri olarak yaşıyor.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin SSCB'den ayrılıp bağımsızlığına kavuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı makamına önce Ayaz Muttalibov oturmuştu. Azerbaycan'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı ise merhum Ebulfez Elçibey'di. Mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in babası olan Haydar Aliyev ise sinsi bir darbe neticesinde Cumhurbaşkanlığı makamını ele geçirmişti.

türk dünyası belediyeler birliği başkanı cehalet akpli başkandan cehalet örneği azerbaycanın kurucusu elçibey azerbaycanın kurucusu olarak haydar aliyev anıldı haydar aliyev anma haydar aliyev azerbaycanın kurucusu olara