Türk Dünyasından Gelen Futbolcular Yabancı Statüsünde Sayılmayacak

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nun aldığı karar göre Türk Dünyasından, Türkiye'ye gelen futbolcular yabancı statüsünde sayılmayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), önemli bir karar imza attı. TFF'nin kararına göre  Türkiye Süper Ligi 2023-2024 sezonunda, Türk Dünyasından Türkiye'ye gelen futbolcular yabancı statüsünde sayılmayacak. 

TFF Konuya İlişkin Açıklama Yaptı

TFF, alınan karara ilişkin yabancı statüsünde bulunmayacak futbolcular hakkında açıklama yaptı. Türk Dünyası ülkeri sayılırken Kırım ve Doğu Türkistan gibi esir Türk yurtlarının bulunmaması ise dikkat çekti.

İşte o açıklama:

"Kulüpler birinci fıkrada öngörülen A Takım Listesine yazılan Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan 14 futbolcuya ilaveten; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilirler"

Azerbaycan Türkü Fubolcular, Türk Milli Takımında da Oynayabilir

Eski TFF Başkanı Nihat Özdemir, Azerbaycan Türkü futbolcuların Türk Milli Takımında da oynayabileceğini işaret etti. Özdemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Azeri kardeşlerimizin Türkiye liglerinde oynamasını çok arzularız. Devletlerimiz arasında anlaşma olursa belki Azerbaycanlı kardeşlerimizi Türk Milli Takımı’nda da oynatırız, Türkiye’de de yabancı statüsünde olmayıp Türk oyuncular gibi oynatabiliriz” 

Not: 'Azeri' ifadesi Nihat Özdemir'in kendisine aittir.

türk dünyası futbol tff türkiye futbol federasyonu nihat özdemir yabancı statüsü yabancı futbolcular azerbaycan özbekistan kazakistan kırgızistan Türkmenistan doğu türkistan kırım