Türk Düşmanı Faşist Molla Rejimi Azerbaycan Adını Silmek İstiyor

TAKİP ET

Türk düşmanı faşist molla rejimi, Azerbaycan eyaletlerinin adını değiştirerek bu ismi yok etmenin peşinde.

İran'daki faşist molla rejimi Türk düşmanlığına devam ediyor. Uzun yıllardır Türkçe eğitime müsade etmeyen ve Türk insan hakları savunucusu aktivistlere zulmeden faşist molla rejimi,  Güney Azerbaycan ismini silmenin peşinde.

Hükümetin resmi bir kararı olmamasına rağmen rejime bağlı medya tarafından Doğu Azerbaycan ve Batı Azerbaycan eyaletlerinin isimleri Doğu Az (Şərgi Az) ve Batı Az (Gərbi Az) şeklinde ifade edilmeye başlandı.

Daha önce de faşist molla rejimi tarafından Güney Azerbaycan'da yüzyıllardır var olan Türk kültür varlığını yok etmek amacıyla birçok isim değiştirilmişti. Birçok akarsuyun, dağın ya da şehrin ismi rejim tarafından bozularak Türkçeleri yerine Farsça isimler uyduruldu.

Örneğin Tatağay Çayı yerine Simine Rud, Cığatay Çayı yerine Zarrine Rud, Qızıl Üzen yerine Sepid Rud, Sayın Qala yerine Shahin Dej, Məlik Kəndi yerine Məlikan, Soyuq Bulaq yerine Mahabad, Qaradağ yerine Arasbaran gibi isimler uyduruldu.

Faşist molla rejiminin Türk kültürünü Güney Azerbaycan'dan silme çabalarına karşı çıkan Güney Azerbaycan Türkleri Twitter'da gündem çalışması başlattı.

#No2RemovingAzerbaijanName etiketine Türkiye, Güney ve Kuzey Azerbaycan başta olmak üzere tüm Türk dünyası coğrafyasından kullanıcılar destek veriyor.

Türk Düşmanı Faşist Molla Rejimi Azerbaycan Adını Silmek İstiyor