Türk Ev Bulamazken: Esenyurt'taki Bir Sitede 105 Ev Kaçak Göçmenlere Kiralandı

TAKİP ET

Türkler, İstanbul'da ev bulamazken Esenyurt'taki bir sitede 105 evin kaçak göçmenlere kiralandığı ortaya çıktı.

AKP istibdadının ekonomi ve göçmenlere yönelik açık kapı politikası nedeniyle ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. İstanbul'da ise durum Türkiye'nin genelinden daha vahim bir halde.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlileri, kent genelinde konut ve iş yerlerini, kaçak durumda bulunan yabancı uyruklu kişilere kiralayan veya bu kişileri ikametlerinde barındıran ev sahiplerine yönelik çalışmalar düzenledi.

Ekiplerin çalışması kapsamda Esenyurt’ta bulunan bir sitede kaçak göçmenlerin barındırıldığı 105 farklı ev tespit edildi. 22 Aralık’ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şok evleri olarak adlandırılan evlerde barındırılan farklı uyruklarda 101 kaçak göçmen yakalandı. İfadeleri alınan kaçak göçmenler haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için geri gönderme merkezine teslim edildi.

Kaçak göçmenlerin, alınan ifadelerinde kendilerine evleri kiralayan kişilerin site yöneticisi olduklarını söylemesi üzerine, kaçak göçmenlerin barınmalarını sağlayarak bu yolla haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen Ş.K., R.K., F.E., F.T., M.G., M.İ. ve T.E.D. isimli 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise çok sayıda kira sözleşmesi ele geçirildi. Yakalanan 7 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı belirtilirken, her bir kaçak göçmen için 2 bin 574 TL olmak üzere, toplam 259 bin 974 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

 

esenyurt belediyesi kaçak göçmen esenyurt site kaçak göçmenlere ev