Türk Feministler 16 Ekim Günü İran'daki 'Başörtüsü' Dayatmasına Karşı Toplanıyor

TAKİP ET

Türk Feminizm Hareketi, İran'daki başörtüsü dayatmasına karşı başkaldıran kadınlara destek için 16 Ekim Günü İstanbul'da bir araya geliyor.

Güney Azerbaycan'da uzun süredir devam eden protestolar, Mahsa Amini adlı genç kadının ahlak polisi tarafından "başını şerî anayasaya uygun şekilde örtmediği" gerekçesiyle öldürülmesinin ardından İran'a sıçradı.

İran genelinde süren protestolarda yüzlerce insan tutuklandı, protesto gösterileri düzenleyen Güney Azerbaycan Türklerine Tebriz, Kazvin, Merend, Zencan ve Urmu gibi kentlerde ateş açıldı. Çok sayıda soydaşımız vahşice katledildi.

Güney Azerbaycanlı Cavad Haydari, Molla Rejimi Tarafından Katledildi: Kız Kardeşi Mezarı Başında Saçını Kesti

Eli Kanlı Faşist Molla Rejimi, 20 Yaşında Bir Türk Kızını Şehit Etti: Hadis Nacafi

Türk Feministler Başörtüsü Dayatmasına Karşı Toplanıyor

Türk Feminizm Hareketi, İran'daki kadınların özgürlük mücadelesine destek vermek için 16 Ekim Pazar günü Kadıköy'de toplanma çağrısı yaptı.

"İran Rejimi Uzakta Değil!" 

"İran rejimi uzakta değil!" sloganıyla Kadıköy Rıhtım Heykeli önünde 16 Ekim Pazar günü saat 14.00'te bir araya gelecek olan Türk Feminizm Hareketi, İran'daki başörtüsüne karşı çıkacak.

türk feministleri 16 feminist feministler ekim 16 ekim günü iran irandaki başörtüsü dayatmasına karşı toplanıyor istanbul kadıköy