Türk Feminizm Hareketi Kuruluş Manifestosunu Yayımladı

TAKİP ET

Türk Feminizm Hareketi, kuruluşunu beyan eden bir "manifesto" yayımladı.

Jane Spencer'in "Kaç kişi olduğumuzun önemi yok, yapmamız gereken dalgalar yaratmak" sözleriyle başlayan bir bildiri kuruluşunu beyan eden Türk Feminizm Hareketi'nin yayımladığı "manifesto" metni şu şekilde:

"Feminizm, dönemin ihtiyaçlarına göre zuhur etmiş ve her dönem kendini yenileyerek, dalgalara ayırarak, güçlenerek günümüze kadar ulaşmış, yarınları aydınlatmayı amaç edinmiş bir fikir hareketidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleri olarak bizler biliyoruz ki tek tip bir feminizmden bahsetmek olsa olsa bilgisizliğin ve cehaletin bir dışa vurumudur.

Her fikir hareketi kendi toplumunun dinamiklerine göre şekil alır ve bir güzergâh belirler. Tıpkı dünyanın her yerinde, her topluluğunda olduğu gibi Türkiye’de de cinsiyet üzerinden bireyler çeşitli zorbalıklara maruz bırakılmaktadır. Bu zorbalıklara ve çeşitli ayrımcılık güden fikir ve eylemlere karşı çıkmak her vatandaşımızın görevidir. Ancak Türk toplumunda feminizm bölücü örgütlerin maşası hâline gelmiştir ve terörist kadınları anmayı düstur edinmiş bir konumda yer almaktadır. Bu öylesine tekelleşmiştir ki kendileri gibi düşünmeyenleri ötekileştiren hatta zorbalığa maruz bırakan bir erk hâline gelmişlerdir. Bizler Türk Feminizm Hareketi olarak bu gidişata dur diyor ve feminizm gibi öncül bir konuyu böylesi bölücü odakların himayesine bırakmaya niyetimizin olmadığını kamuoyuna bildiriyoruz.

Türk Feminizm Hareketi; merkezine modernizmi ve eğitimi alan, feminist mücadelede tüm fertlerimizi dayanışmaya çağıran, ilerici bir fikir hareketidir. Bu toprakların fertleri, haklarını savunurken terör propagandası yapanlarla aynı safları paylaşmak zorunda olmadığını artık bilmelidir. Bizler feminizmin ne olduğunun ziyadesiyle bilincindeyiz sırf bunu Türk kimliğimiz ile yaptığımız için karşımızda duran ve linç kültürüne bizleri kurban etmeye çalışanlara sakin olmalarını ve bu duruma alışmalarını tavsiye ediyoruz. Zira geri adım atmaya ya da böylesi örgütler içerisinde eriyip gitmeye niyetimiz yok. Cumhuriyetin bizlere sağladığı ifade özgürlüğünü sonuna kadar kullanacak ve feminist ideolojide millî bir alan açacağız. Bu doğrultuda üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini hatırlatmakta fayda görüyoruz:

“Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.”

Türk Feminizm Hareketi olarak diyoruz ki gelin beraber müreffeh toplumun taşlarını dizelim, bu uğurda atılacak adımları beraber atalım. Türk milletine gönül vermiş herkesi Türk Feminizm Hareketi safında mücadeleye davet ediyor ve bugün bizlere ait bu oluşumu sizlerle buluşturmaktan gurur duyuyoruz!

Esen kalın."

Türk Feminizm Hareketi Kuruluş Manifestosunu Yayımladı