Türk Feminizm Hareketi'nden Yasa Dışı Göç Bildirisi: 'Türk Kadınının Can Güvenliği Bu Kadar Değersiz mi?'

TAKİP ET

Türk Feminizm Hareketi, son günlerde giderek yoğunlaşan yasa dışı göçmen akınına ilişkin bildiri yayımladı.

Türk Feminizm Hareketi (TFH), son günlerde giderek yayılan ve yoğunlaşan yasa dışı göç tehdidine ilişkin bir bildiri yayımladı.

Yasa dışı göç akınıyla hükümetin gerektiği gibi mücadele etmediği vurgulanan bildiride, "Her gün yurdumuzun dört bir yanından gelen taciz videolarını tedirginlikle izliyoruz. Kültürel anlamda entegre edilmeleri mümkün olmayan bu kitle, her geçen gün kadınlarımızın can güvenliğini tehlikeye atıyor. Sadece kadınlarımızın değil çocuklarımızın da can güvenliği tehlikede!" denildi.

Türk kadınlarının işten eve giderken, evden çıkıp gezmek isterken ya da okullarından eve dönerken takip, taciz edilmek istemediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Feminist Mücadele Yaşam Hakkına İndirgensin İstemiyoruz"

"Yıllardır mücadele ettiğimiz değerler bir bir ayaklar altına alınırken, hedefimiz toplumsal cinsiyet eşitliği iken, feminist mücadelemiz yaşam hakkı gibi en temel hakka indirgensin istemiyoruz!

Eve dönerken bir Afgan tarafından katledilen Ayşegül'ü henüz unutmuş değiliz. Ayşegül'ün hakkını savunurken aramızdan başka Ayşegülleri feda etmeye hiç niyetli değiliz!"

Açıklamanın devamında İçişleri Bakanlığına ve Emniyet Genel Müdürlüğüne şu sorular yöneltildi:

"Basına yansıyan görüntülerde görüldüğü üzere elini kolunu sallayarak yurdumuza giriş yapan kaç yasa dışı göçmen var?

Türkiye'nin Sınırları Yürüyerek Geçilecek Kadar Değersiz mi?

Türkiye'nin sınırları yürüyerek geçilecek kadar değersiz mi?

Sınırlarda insan kaçakçıları tarafından karşılanıp yurdun dört bir yanına bırakılan bu kayırsız erkeklere ve onları bırakan insan kaçakçılarına yönelik kaç operasyon yapıldı? Kaçı sınır dışı edildi? Kaç insan kaçakçısı bu ihanetleri karşısında ceza aldı?

Sessiz İşgal

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu sessiz işgal karşısında ne gibi önlemler alıyor? Bundan sonrası için ne gibi önlemler alacak?

Herhangi bir şiddet/taciz olayında bu insanların tespiti nasıl sağlanacak? Kaydı dahi bulunmayan bu insanlar karşısında devlet, vatandaşlarının güvenliğini nasıl sağlayacak?

Kadınları Gizlice Videoya Alıp Paylaşan Sapıklar

Sosyal hayatına devam ederken videoya alınıp farklı sosyal medya mecralarında ifşa edilen kadınların hakkını korumak adına yetkililer ne yapacak? Video kaydı yapan kişilere bu zamana kadar ne gibi bir yaptırım uygulandı? Sınır dışı edilen göçmenlerin tekrardan yurda giriş yapmayacağının garantisi var mı?

Ülkemize yasa dışı yollarla rahatça giren bu göçmenlerin Avrupa'ya/Batı'ya geçiş yapmasına niçin izin verilmiyor? Batılı toplumların huzuru, Türk vatandaşlarının huzurundan, can ve mal güvenliğinden üstün mü tutuluyor?

Türk toplumunun huzuru adına yetkililer harekete geçmek için üst düzey kişilerin mağduriyetini mi bekleyecek yoksa bu ülkenin vatandaşlarının mağduriyeti harekete geçmek için yeterli mi?"

"Devleti Sorumluluklarını Yerine Getirmeye Çağırıyoruz"

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Türk Feminizm Hareketi olarak uğrunda mücadele ettiğimiz gayemiz: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan biz kadınların; ülkemizde huzurlu, güvenli, eşit ve adil bir yaşam sürmesidir. Bu ülkenin her karışında, her sokağında hakkımız var. Can güvenliğimiz için birilerinin eşi, kızı, annesi ya da yeğeni olmamıza gerek yok. Bizler bu ülkenin vatandaşları olarak devleti sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyor ve yaşam hakkımızın tesisi için gereken önlemleri almasını istiyoruz!"

türk feminizm hareketi yasa dışı göç ilişkin bildiri türk kadının kadınının canı can güvenliği bu kadar değersiz mi