Türk-İş'ten Selçuk'a Asgari Ücret Sorusu "Bu Ücretle Geçinmek Mümkün Mü"

TAKİP ET

Asgari ücret zammı için gerçekleştirilen ilk toplantıda işçi temsilcisi Türk-İş'in Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Bakan Selçuk'a 'bu ücretle ailelerin geçinmesi mümkün mü' şeklinde soru yöneltti.

Bu sene Çin Virüsü tedbirleri nedeniyle online olarak gerçekleştirilen 2021 yılı asgari ücret zammı için komisyon ilk toplantısında Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ise asgari ücretlilerin yaşadığı zorlu sürece dikkat çekti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlık ettiği toplantıda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil ediyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Selçuk "Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak seviyede belirleneceğine inanıyorum" dedi.

Asgari ücretlinin zor durumda olduğunu belirten Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ise "Sayın bakanım bu ücretle ailelerin geçinmesi mümkün mü" diye sordu.

İşçi ve işveren temsilcilerinin konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam ederken tarafların soruları yanıtsız kaldı.

zehre zümrüt selçuk aile ve çalışma bakanı sosyal politikalar bakanı tisk asgari ücret görüşmeleri asgari ücret kaç tl olacak asgari ücret türk-iş türk-iş başkanından soru bu ücretle geçinmek mümkün mü Türk-İş Genel