Türk Keneşi Bugün Toplanıyor

TAKİP ET

Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Kırgızistan'ın yanı sıra Macaristan'ın da katılacağı Türk Keneşi gayrı resmî zirvesi çevrimiçi olarak bugün toplanıyor.

Bugün, Türkistan'da düzenlenmesi planlanan ancak Çin virüsü salgını nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesi kararlaştırılan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi), bugün toplanıyor.

Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Kırgızistan’ın yanı sıra Macaristan’ın da katılacağı zirvede, İstanbul zirvesinde Türk Konseyi tarafından hazırlanan 2040 Türk Dünyası Vizyonu masaya yatırılacak.

Zirvede, Hoca Ahmet Yesevi’nin türbesi ile Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi’nin bulunduğu (eski adıyla Yesi) Türkistan’ın “Türk dünyasının manevi başkenti” ilan edilmesi planlanıyor.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev, çevirimiçi zirveye; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan Cumhurbaşkanlarının yanı sıra gözlemci ülke statüsündeki Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban ve Türkmenistanlı yetkililerin katılacağını belirtti.

türk keneşi türk konseyi türk dili konuşan ülkeler işbirliği konseyi zirve açıklama toplanıyor bugün katılımcılar türkiye kırgızistan macaristan kazakistan türkmenistan özbekistan azerbaycan council 31 mart ç