Türk Keneşi Enerji Konusunda Toplantı Gerçekleştirecek

TAKİP ET

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Enerji Bakanları, enerji alanında iş birliği konularını görüşmek üzere yarın ilk kez bir araya gelecek

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Enerji Bakanları, enerji alanında iş birliği amacıyla yarın ilk kez bir araya gelecek. Konseyden yapılan yazılı açıklamada, Türk Konseyi ülkeleri, ekonomi, ticaret, sağlık, eğitim ve turizm gibi alanlarda geliştirdiği iş birliğine enerjiyi de ekleyecek.

Yarın ilk kez çevrimiçi olarak bir araya gelecek konseyde Türk Konseyi ülkelerinin enerji alanında atabilecekleri ortak adımlar değerlendirilecek. 

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kazakistan Enerji Bakanı Nurlan Nogayev, Kırgızistan Enerji ve Endüstri Bakanı Kubanıçbek Turdubayev, Özbekistan Enerji Bakanı Alişir Sultanov, Macaristan İnovasyon ve Teknoloji Bakanlığı Enerji Politikasından Sorumlu Devlet Bakanı Attila Steiner toplantıda konuşma yapacak. 

Türk Konseyi ülkeleri arasında enerji alanında çok taraflı iş birliğinin mevcut durumunun değerlendirileceği toplantıda yetkililer, buna ek olarak enerjide iş birliğinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesindeki ve bölge içi enerji bağlantılarının iyileştirilmesindeki fırsatlar hakkında görüş alışverişinde bulunacak. 

türk konseyi türk keneşi enerji toplantı online çevrimiçi enerji bakanları bir araya gelecek konular görüşülecek bakılacak toplantı kırgızistan türkiye macaristan kazakistan türkmenistan bakanlar türk dili k