Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'u Ziyaret Etti

TAKİP ET

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev'i kabul etti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'i kabul etti. Caparov, ülkesinin Türk dili konuşan ülkelerle kardeşliği ve dostluğu güçlendirmek için istikrarlı şekilde çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Caparov, Türk Konseyinin kurulduğu andan itibaren iyi sonuçlar elde ettiğini ve uluslararası toplumdan destek gördüğünü belirterek "Kırgız tarafı, Türk dili konuşan ülkelerle kardeşliği ve dostluğu güçlendirmek için istikrarlı şekilde çalışmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Türk Konseyi Yatırım Fonu'nun kurulması ve ana ofisinin Bişkek'te açılmasının önemli olduğunu söyleyerek yakın zamanda yapılması planlanan Türk Konseyi üye ülke devlet başkanları gayriresmi toplantısına katılacağı bilgisini de teyitledi.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev ise Türk Konseyi Yatırım Fonu'nun Bişkek'te açılması dahil olmak üzere Konsey'in gündemindeki tüm konularda ortak çalışma yürütülmesine destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

 

 

türk konseyi genel sekreteri kırgızistan cumhurbaşkanı caparov ziyaret etti kabul etti türk dili konuşan ülkeler ziyaret destek ortak çalışma güçlü amreyevilişkiler