Türk Konseyi İstanbul'da Toplanacak

TAKİP ET

Bu yıl 8.si düzenlenecek olan Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi, 12 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek.

Bu yıl 8.si düzenlenecek olan Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi, 12 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nden bugün yapılan yazılı açıklamada, 12 Kasım'da Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'nin İstanbul'da düzenleneceği bildirildi. 

Zirveye Katılacaklar

Zirveye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Bağdat Amreyev’in katılacağı dile getirildi.

Ortak Kararlar Bekleniyor

İstanbul’da 11-12 Kasım 2021’de gerçekleşecek olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) 8. Zirvesi kapsamında bir dizi ortak kararın alınması bekleniyor. "Türk Dünyasının Geleceği/2040" stratejik belgesi ve örgütün faaliyetlerine ilişkin diğer belgeler kabul edilecek. Ayrıca, "2040’a kadar Türk Dünyasının Geleceği" konulu kararın imzalanması da planlanıyor.

Dönem Başkanlığı Türkiye'ye Geçecek

Türk Konseyi dönem başkanlığı, Azerbaycan’dan Türkiye’ye geçecek. Ayrıca zirvede, devlet başkanları Türk Konseyi 8. Zirvesi’nin sonuç belgesi olan İstanbul Deklarasyonu’na imza atacak.

türk konseyi türklük türk dili konuşan ülkeler işbirliği konseyi zirve devlet başkanları zirvesi istanbul türkiye erdoğan azerbaycan aliyev