Türk Kulüpleri Rus Sermayesinin Pençesinde: Fenerbahçe'den Sonra Beşiktaş da Gazprom'la Anlaşma Yapacak

TAKİP ET

Vodafone ile 10 yıllık anlaşması bu sezon sonunda bitecek olan Beşiktaş, yeni sponsorunu İşgalci Rusya'dan buldu.

Vodafone ile 10 yıllık anlaşması bu sezon sonunda bitecek olan Beşiktaş, yeni sponsorunu İşgalci Rusya’dan buldu.

Siyah-beyazlılar, Kırım ve Ukrayna'da gerçekleşen katliamın en büyük sponsorlarından olan ve Türk coğrafyalarının yer altı kaynaklarını sömürüp Faşist Kremlin Rejimine finansman sağlayan doğalgaz şirketi Gazprom ile 5 yıllık bir anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

Anlaşma kapsamında Beşiktaş, 3 yıllık stat ismi sponsorluğu için 60 milyon avro alacak. Ayrıca Gazprom’un Beşiktaş’ın Lokomotiv Moskova’dan yıldız bir ismin transferine de destek olacağı belirtildi.

Beşiktaş'ın Asbaşkanı, Önümüzdeki Hafta Rusya'ya Gidiyor

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serhan Çetinsaya, önümüzdeki hafta Gazprom’un Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller’in davetlisi olarak Rusya’ya gidecek. Taraflar arasında varılan anlaşmanın detayları ve imza töreninin tarihi bu ziyarette netleştirilecek. Anlaşmanın geri kalan 2 yılı için ise taraflar yeniden masaya oturacak.

Schalke 04 ile yollarını ayırmıştı

Beşiktaş’ın yeni sponsoru Gazprom, daha önce Almanya’nın Schalke 04 takımının ana sponsoruydu. Ancak Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgalinin ardından Schalke 04, Gazprom ile olan sponsorluk ilişkisini sonlandırmıştı. Gazprom ayrıca kendi sahip olduğu Zenit takımıyla Fenerbahçe Kulübü arasında iki yıllık bir işbirliği anlaşması da yapmıştı.

Beşiktaş Gazprom stat ismi sponsorluğu Rusya Serhan Çetinsaya Fenerbahçe