Türk Milleti Şehitlerine Ağlarken Kürtçü Pervin Chakar'ın Paylaşımı Tepki Çekti

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 kahramanımızın şehit olduğunu bildirdi. AKP'nin yıllardır övdüğü, TRT Kurdi ve TRT Müzik'e en çok çıkan sanatçılardan Pervin Chakar şehitlerimizin olduğu gece skandal bir paylaşıma imza attı. Pervin Chakar sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, 'Biz yalnız değiliz, Biz büyük bir milletiz' ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 kahramanımızın şehit olduğunu bildirdi. AKP'nin yıllardır övdüğü, TRT Kurdi ve TRT Müzik'e en çok çıkan sanatçılardan Pervin Chakar şehitlerimizin olduğu gece skandal bir paylaşıma imza attı. Pervin Chakar sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “Biz yalnız değiliz, Biz büyük bir milletiz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın Süreyya Operası’nda gerçekleşen “Bir Opera Gecesi” dinletisine katılarak Chakar’ın elini öpmesi tepki çekmişti.

Özel’in Chakar'ın elini öperken çekilen fotoğrafının yayınlanması üzerine Pervin Chakar'ın daha önce  sarfettiği, "Mecburi bir sürecin sonunda Türklerle aynı toprakları paylaşıyoruz. Onların dillerini öğreniyor ve konuşuyoruz. Kültür ve geleneklerini biliyoruz. Ama onlar bizimkini bilmeyi bir tarafa bırak onu yok etmek için seferber olmuş durumdalar. Bundan bir medeniyet üretilemeyeceği gibi bu güzelliklerin yok edilmesi sürecinin ta kendisi. Tekrar etmekte fayda var mesele statü meselesi, Kürtlerin devleti yoksa Kürt soprano da olmaz Kürt besteci de olmaz" sözleri akıllara gelmişti.

Yıllardır AKP’nin kurduğu TRT Kurdî’de ve zaman zaman TRT Müzik'te sahne alan ve AKP medyası tarafından övgü ile bahsedilen Chakar'ın TRT’de yer aldığı arşivler silinmişti.

Özel’in Chakar’ın TRT Kurdi’de en sık ekrana çıkan sanatçılardan biri olduğunu belirtmesi sonrası, TRT'nin, arşivinden Chakar’ın bulunduğu bütün yayınları sildiği ortaya çıkmıştı.

trt pervin chakar akp trt kurdi özgür özel