Türk Milli Takımı, Balkan Şampiyonası'ndan 22 Madalya ile Döndü

TAKİP ET

Romanya'nın Krayova kentinde düzenlenen 75. Balkan Atletizm Şampiyonası'nda 22 madalya kazanan Türk Milli Takımı, yurda döndü.

Romanya’nın Krayova şehrinde düzenlenen ve iki gün süren şampiyonada Türk milli takımı 22 madalya ile yurda döndü. Milli takımımız, 20 ülke arasında toplam madalya sayısında ikinci, madalya sıralamasında ise üçüncü oldu.
 

Sporcuları taşıyan otobüs, Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki işlemleri sonrası yurda giriş yaptı.

 

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Asbaşkanı Arif Alpkılıç, millilerin Romanya'daki Balkan Şampiyonası'nda 22 madalya kazanarak büyük başarı elde ettiklerini kaydetti.

 

Alpkılıç, "Romanya'daki Balkan Şampiyonası'ndan atletizm tarihindeki en çok madalya ile dönüyoruz. Balkanlarda söz sahibiydik, bunu da ispatlamış olduk. Sporcularımızın şu anda durumu çok iyi." dedi.

 

ABD'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na katılmayı hedeflediklerini beliren Alpkılıç, Dünya Şampiyonası öncesinde Akdeniz Oyunları, İslami Dayanışma Oyunları ve Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini aktardı.

balkan atlet atletizm milli takım milli spor sporcu bursu sporcu futbol voleybol basketbol Galatasaray galatasaray beşiktaş fenerbahçe trabzon trabzonspor