Türk Milliyetçisi Gazeteciler Hapiste, TSK'ya İftira Atan PKK'lılar Dışarıda

TAKİP ET

Sosyal medyada paylaşılan Anayasa Mahkemesi'nin kararı gündem oldu. Anayasa Mahkemesi'nin, TSK'ya iftira atarak yalan haber yapan sözde gazeteci bir teröristin yaptığı yalan habere ilişkin olarak 'tutuklayamazsınız' demesi akıllara sığınmacı haberi yaptığı için tutuklanan Türk Milliyetçisi gazeteciler Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak ile gözaltına alınan Serkan Kafkas'ı getirdi.

Sosyal medya platformu X kullanıcısı Zorba isimli hesabın paylaştığı Anayasa Mahkemesi kararı sosyal medyada gündem yarattı.

Paylaşılan kararda, Anayasa Mahkemesi'nin, Türk askerine iftira atarak, Türk askerinin mezarlıkları dağıttığı, 19 yaşındaki H.A.nın Cizre'de  güvenlik güçleri tarafında yakılarak öldürüldüğü, etnik temizlik yapıldığı gibi iftiralar ile yalan haber yapan sözde gazeteci bir teröristin hakkında 'tutuklayamazsınız' demesi akıllara sığınmacı haberi yaptıkları için hukuksuzca tutuklanan Türk Milliyetçisi gazeteciler Ajans Muhbir editörü Süha Çardaklı ve Aykırı Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ile gözaltına alınan Ajans Mubir editörü Serkan Kafkas'ı getirdi. 

Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ın Tutukluluğuna İtiraz Reddedildi

''Bu akşam hepinizden bir isteğim olacak.

Bir anayasa mahkemesi kararı paylaşıyorum.

Bu kararda bir terörist, Türk askerinin mezarlıkları dağıttığı, 19 yaşındaki H.A.nın Cizre'de  güvenlik güçleri tarafında yakılarak öldürüldüğü, etnik temizlik yapıldığı gibi iftiraları haber yapıyor; anayasa mahkemesi bunlarda bir  şey yok, tutuklayamazsınız diyor.

Bunun gibi bir çok örnek karar olmasına rağmen, teröristler, yalan haber yapanlar serbest bırakılırken Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı sadece Türk milliyetçisi oldukları için bir aydır tutuklular.

Dosyanın ilgililerinin sosyal medyayı takip ettillerini iyi biliyorum.

Sizden ricam Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’nın da adını yazarak bu kararı paylaşmanız.

İtirazlarımız reddediliyor ama en azından Batuhan ve Süha’nın yalnız olmadığını gösterelim.''

 

Gözaltındaki Serkan Kafkas'ın Avukatı Aykutalp Arıcı'dan Türk Milliyetçisi Avukatlara Çağrı

 

anayasa mahkemesi süha çardaklı gözaltı batuhan çolak serkan kafkas ajans muhbir aykırı terörist gazeteci