Türk Milliyetçisi Gazeteciler Serkan Kafkas ve Süha Çardaklı'nın Tutukluluklarına Yapılan İtirazlar Reddedildi

TAKİP ET

Hukuksuzluk devam ediyor.

Ajans Muhbir'in yöneticileri Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas, sığınmacılarla ilgili haber yaptıkları için hukuksuz bir şekilde tutuklanmıştı. 

Hapishanede iradesi dışında saçları kazınan ve sağlık sorunlarıyla boğuşan Süha Çardaklı'nın tutukluluğu bir ayı geçerken Serkan Kafkas da geçen haftalarda tutuklanmıştı. 

27 Ekim'de ise tutuklanan bir diğer Türk milliyetçisi gazeteci olan Batuhan Çolak tahliye edilmişti.

Bunun ardından Çardaklı ve Kafkas'ın avukatları gazetecilerin tutukluluklarına itiraz etti. 

Ancak hukuksuz tutuklamalara karşı yapılan itirazlar reddedildi. İtirazların reddine gerekçe olarak "Suç vasfı, delil durumu, soruşturmanın tamamlanmamış olması, şüphelilerin kaçma şüphesi ve evrak kapsamına göre adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı değerlendirilmekle, şüpheliler müdafiilerinin itirazlarının reddi ile tutuklama hallerinin devamına, dair aşağıdaki şekilde karar vermek gerekmiştir." denildi. 

Türk milliyetçisi gazetecilerin avukatlarından Milliyetçi Kongre Derneği Genel Sekreteri Aykutalp Arıcı "Bu karar hakkında  hukuki bir değerlendirme yapmayı bir hukukçu olarak zul addederim. Ya kararı veren sayın hakim başına yastığa koyduğunda rahat edeceğini düşünüyor ya da baskı odakları galip geldi. İki ihtimal de Türk milletinin akıbeti için endişe verici." dedi.

serkan kafkas süha çardaklı gözaltı süha çardaklı türk milliyetçisi gazeteciler tutukluluk tutukluluğa itiraz