"Türk Ordusu Azerbaycan'da Kalmalı"

TAKİP ET

Siyasi yorumcu Samedbeyli, Kafkasya'da Rusya-İran-Ermenistan üçlüsüne karşı başarılı olmanın tek yolunun Türkiye ile Azerbaycan'ın bir konfederasyon kurmasına ve Türk ordusunun Azerbaycan'da kalmasına bağlı olduğunu söyledi.

Ebulfez Elçibey'in damadı olarak tanınan siyasi yorumcu Akil Samedbeyli, Moderator.az'a verdiği bir röportajda Kafkasya'daki dengeler ve bölge Türklüğünün karşısındaki ciddi tehdide ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Samedbeyli, Türkiye'nin Azerbaycan'la yakınlaşmasından rahatsızlık duyan Rusya'nın bunu engelleyebilmek adına Ermenistan üzerindeki nüfuzunu artırarak Azerbaycan'ı kontrol altına almaya ve Türkiye'yi baskılamaya çalıştığını kaydetti.

"Rusya'nın derin devletinin siyasi figürlerinden LDP lideri Zhirnovsky, Türkiye ile Azerbaycan'ın birleşmesinin Rusya'nın çöküşüne yol açacağından korkuyor. Bunu önlemek için ellerinden geleni yapacaklardır" öngörüsünde bulunan Samedbeyli, Türkiye'nin savunma sanayiindeki atılımlarına dikkat çekerek Rusya'nın artık bir tehdit olmaktan çıktığını ifade etti.

Rusya'nın imparatorluk psikolojisiyle yönetildiğini kaydeden Akif Samedbeyli, Rusya'daki ekonomik tabloyu gözler önüne seren şu ifadeleri kullandı:

"Rusya, nüfusun% 44,6'sı açlığın eşiğinde yaşayan dünyanın en büyük ülkesidir. İnsanlarını asla mutlu edemezken başkalarına ne verebilir? Rusya her yere felaket getirdi. İmparatorluğun psikolojisi budur: baskıla, ez, parçala, ye. Rusya'nın özü budur. Bu kadar çok doğal kaynağa sahip olan Rusya ile henüz doğal kaynak kullanmayan Türkiye'deki duruma bir bakın. Türkiye daha iyi bir konumda." 

Samedbeyli, açıklamalarında Kafkasya'daki tehdide vurgu yaptı ve "Türkiye ve Azerbaycan bir konfederasyon kurmalı ve Türk ordusu Azerbaycan'da kalmalıdır. Ancak bu şekilde Rusya-İran-Ermenistan üçlüsüne karşı başarılı olma şansımız var" çağrısında bulundu.

akif samedbeyli ebulfez elçibey türkiye azerbaycan rusya ermenistan iran kafkasya zhirnovsky