Türk Ordusu Teyakkuzda: Harekat İçin Ankara'nın Emri Bekleniyor

TAKİP ET

Suriye'nin kuzeyindeki TSK ve SMO güçleri, taarruz için emir bekliyor.

Hürriyet'in haberine göre Türk ordusu ve Suriye Milli Ordusu (SMO), Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan Kürtçü terör örgütü YPG/PKK'nın elinde bulunan Tel Rıfat ve Menbiç'i kurtarmak üzere harekata hazır.

Sızma ve bombalı saldırıları engellemek için güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkaran kuvvetler, bölgeyi 24 saatlik izlemeye aldı.

Hedef Tel Rıfat ve Menbiç

Kürtçü terör örgütünün bulunduğu Tel Rıfat ve Menbic hattındaki hedeflere gece boyunca top ve obüs atışları yapıldığı bildirildi. Ayrıca iki şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek harekatın hedefleri tespit edildi.

İki kente hangi yollardan ilerleneceği, şehirlerin nasıl ele geçirileceği ve kritik noktalar belirlendi.

İki Kritik Hedef: Teşrin Barajı ve Minak Hava Üssü

Hükümetin uzun zamandır sinyallerini verdiği ve hazırlıkları sürdürülen harekatın başarıya ulaşması durumunda Fırat'ın batısında Kürtçü terör örgütüne dair hiçbir unsur kalmayacak. Fırat'ın batısının terörden arındırılmasının yanı sıra Fırat üzerine kurulu olan Teşrin Barajı ve Tel Rıfat'ta bulunan Minak Hava Üssü de güvene alınacak.

Erdoğan'dan Harekat Mesajı: Güvenlik Endişelerini Gidereceğiz

türk ordusu teyakkuzda tsk türk silahlı kuvvetleri harekat için ankara emri bekleniyor suriye milli ordusu tel rıfat menbiç