Türk Ordusundan Mayın Açıklaması: Telaffuz Edilen Rakamlara İtibar Etmeyin

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de mayın tehlikesi iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada 18 Mart'ta serseri mayın tehlikesine karşı denizcilerin uyarıldığı belirtilerek "Batı Karadeniz’de Deniz Karakol Uçağı, Helikopter, İHA ile havadan; Mayın Avlama Gemisi ve Karakol Gemileri ile denizden olmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer kurumlarla koordineli olarak mayın gözetleme faaliyetlerine başlanmış, mayın tespiti halinde imha etmek üzere SAS timlerimiz yüksek hazırlık durumuna geçirilmiştir" denildi.

26 Mart'ta İstanbul Boğazı yaklaşma sularında ve 28 Mart'ta İğneada açıklarında tespit edilen 2 mayının SAS timleri tarafından etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada "Mayın tehlikesini bertaraf etmek maksadıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Romanya ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri dahil olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak gerekli tedbirlerin alınmasına devam ediliyor. Bu konuda telaffuz edilen rakamlara çok itibar etmemek gerekir. Çünkü mevcut durum çerçevesinde sağlıklı bir rakama ulaşmak mümkün gözükmüyor" ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ayrıca Irak'ın kuzeyinde 1 Ocak'tan bu yana gerçekleştirilen 83 operasyonda 92 teröristin, 24 Temmuz 2015'ten bu yana Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil olmak üzere 33 bin 976 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 

türk ordusu milli savunma bakanlığı telaffuz edilen rakamlara itibar etmeyin