Türk Rock Müziğinin İlk Temsilcilerinden Erkut Taçkın Vefat Etti

TAKİP ET

Uzun süredir kanser tedavisi gören 78 yaşındaki başarılı sanatçı, bugün evinde hayata veda etti.

Türk Rock müziğinin ilk temsilcilerinden biri sayılan, efsane isim Erkut Taçkın, hayatını kaybetti.

78 yaşındaki sanatçı, uzun zamandır kanser tedavisi görüyordu.

Erkut Taçkın Kimdir

1942 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Taçkın, liseyi Heybeliada Deniz Lisesi'nde okudu. 1955 yılında Deniz Harp Okulu ve Lisesi'nin, daha sonra Somer Soyata Orkestrası olarak da anılacak "Genç Denizciler" orkestrasına katılarak müzik hayatına ilk adımını attı.

Silahlı Kuvvetler yüzme şampiyonluğu da bulunan Taçkın, Türkiye'de Rock'n Roll çalan ilk müzik topluluğunun solisti olarak uzun süre sahne aldı. Kariyerini 1962 yılında işçi olarak gittiği Almanya'da arkadaşlarının mensubu olduğu Black Points adlı müzik grubuna katılarak sürdürdü.

1966 yılında Türkiye'ye dönen grup, 1968'de Okan Dinçer tarafından kurulan "Okan Dinçer ve Kontrastlar" orkestrası ile birleşti. Taçkın, aynı yıl “Okan Dinçer ve Kontrastlar” orkestrasından ayrılarak; Durul Gence ve Yurdaer Doğulu'nun da yer aldığı Emin Fındıkoğlu’nun kendisi için kurduğu büyük orkestra ile çalışmaya başladı.

1980'de profesyonel müzik yaşamına ara veren Taçkın, Kalkan'da bir otel satın aldı ve yıllarını burada geçirdi.1990’ların ikinci yarısında ise Bolluca Çocuk Köyü yararına yaptıkları konserler ile yeniden toparlanan Durul Gence ekibinin solisti olarak sahne aldı. 2000’li yılların ikinci yarısından itibaren müzik çalışmalarına devam etti.

türk rock müziği vefat ettiği erkut taçkın kanser erkut taçkın kimdir