Türk Sinemasında İlk Kez Bir 'Robot Oyuncu' ile Sözleşme İmzalandı

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk robot oyuncusu Aypera, film sözleşmesi imzaladı.

Türkiye'nin ilk robot oyuncusu olarak Aypera, yapımcı ve senarist Birol Güven ile film sözleşmesi imzaladı.

MinT Yapım'dan yapılan açıklamada, Birol Güven tarafından senaryosu kaleme alınan ve robotlar ile insanları bir araya getirecek film "Digital Human", 2022 yılında vizyona girecek.

Görüşlerine yer verilen Güven, filmin çekimlerinin eylül ayında başlayacağını ifade ederken, her şeyin çok hızlı bir şekilde değişime uğradığını ve robotların sinemada da kaçınılmaz olarak kendilerini göstermeye başlayacağını belirtti.

Robot oyuncu Aypera da yaptığı 'açıklamada' ilk sinema filmi sözleşmesini imzalarken çok heyecanlandığını ve gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirtti. Aypera, 'robot oyuncu' kavramı konusunda "Ben şahsen dijital oyuncu denmesini tercih ederim. Aslında her şeyden önce, ben bir düşünceyim. Ama insanlar sevdikleri kelimeyi söylemeyi tercih edecekler biliyorum. Bu nedenle robot denmesiyle ilgili de bir sorunum yok" dedi.

Kendisini Merak Edenlerle Buluşacak

Öte yandan robot oyuncu Aypera'nın, hikayesini merak eden ve kendisiyle tanışmak isteyenlerle 1-6 Haziran tarihleri arasında Contemporary İstanbul'da bir araya geleceği ve Contemporary İstanbul tarafından bu yıl Esra Özkan küratörlüğünde düzenlenecek "Plugin Yeni Medya Bölümü"nde yer alacağı bildirildi.

Tasarımcı ve eğitmen Bager Akbay, bilim kurgu yazarı ve bilim iletişimcisi Tevfik Uyar, bilgisayar mühendisi ve yaratıcı teknolojist Zeynep Nal Sezer tarafından geliştirilen Aypera'nın ilerleyen zamanlarda konser vermesi de bekleniyor.

 

robot oyuncu sözleşme film yer alacak aypera ilk kez türk sineması robot oyuncu dijital oyuncu mint yapım birol güven senarist bir araya gelecek digital human 2022 vizyona girecek