Türk Sınırlarını Koruma Görevlerini Yerine Getirmeyen Soylu, Akar ve Erdoğan Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

HKP, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gibi isimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) avukatları, Erdoğan hükümetinin Avrupa Birliği ve ABD'den rüşvet aldığı ve Türk sınırlarının güvenliğini sağlamadıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş hakkında yapılan suç duyurusunda "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Anayasayı ihlal" ve "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" isnatlarına yer verildi.

İzmir ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılan suç duyurusu dilekçesinde söz konusu göçmenlerin eğitim, sağlık ve sosyal yardımlarda halkın önüne geçirilerek AKP'nin oy deposu haline getirilmek istendiği belirtildi.

Ülkeye gelen göçmenlerin emeğinin sömürülmesinin insan hakları ihlali olduğu belirtilen dilekçede bu durumun aynı zamanda Türk halkının da emeğinin sömürülmesine yol açtığı kaydedildi.

Dilekçede bunun yanında AKP'li Cumhurbaşkanı'nın kendi kendini 3 gün içinde tekzip ettiği açıklamalarına yer verilerek "Devletin en tepesindeki bu kişi üç gün arayla kendisini tekzip ederek, ortada düzenli bir devlet yönetiminin olmadığını da göstermektedir" ifadelerine yer verildi.

Yasa dışı göçmenler vasıtasıyla Türkiye'nin iç savaşa sürüklendiği belirtilen dilekçede Altındağ olayları da hatırlatıldı.

Türk Sınırlarını Koruma Görevlerini Yerine Getirmeyen Soylu Akar ve Erdoğan Hakkında Suç Duyurusu