Türk Şirket Dünyada Bir İlki Başardı; Havadan Karbon Ayrıştırıldı

TAKİP ET

Türk menşeili AVB Biotech şirketi, dünyada ilk defa hedef moleküle odaklı moleküler manyetizasyon tekniği geliştirerek atmosferden gaz formundaki karbon atomlarını yakalamayı başardı.

Türk menşeili AVB Biotech şirketi, dünyada ilk defa hedef moleküle odaklı moleküler manyetizasyon tekniği geliştirerek atmosferden gaz formundaki karbon atomlarını yakalamayı başardı.

Şirketin iklim ve çevre alanında geliştirdikleri Dr. Oxygen Hava Düzenleme Sistemi ilk prototipi hayata geçirildi. 

Hava kalitesini doğal denge koşullarına çevirmek için tasarlanan teknolojide karbonun mıknatısını oluşturmak için moleküler manyetizasyon modeli kullanılıyor.

TamgaTürk'ün ulaştığı AVB Biotech şirketinin kurucusu Serkan Tunç, ilk etapta ev tipine uygun olarak tasarlanan karbon ayrıştırma teknolojisinin büyük ses getirmesinin ardından sistemin sanayi prototipine uygun ölçüde de geliştirileceğini ve seri üretime geçileceğini açıkladı. 

Dr.Oxygen sisteminin yalnızca havadaki karbonu moleküllerini ayrıştırmadığını, insan vücudunda da kullanımının sağlanabileceği bir yöntem üzerinde çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekleyen Tunç, "Hedefimiz sporcuların yüksek tempolarda yorulmalarını minumuma indirecek ve geciktirecek yasal bir teknoloji." dedi.

Geliştirdikleri sistem sayesinde hava kirliliğinin önüne geçmeyi de başarabileceklerini söyleyen Tunç, yakın zamanda daha büyük ölçüde çalışır pilot uygulamasının gösterileceğinin müjdesini verdi. 

AVB Biotech Kimdir?

Daha önce vücut içinde tüm virüs ve bakterileri ortadan kaldıracak moleküller' oluşturmayı başaran şirket, 2021'de İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) kapsamında 'Biyoteknoloji'alanında en iyi buluş seçilerek altın madalya kazandı.

Atom fiziği temelli tedavi teknolojisi geliştiren şirketin, Quantum Sinyali Tedavisi adı verdiği tedavi teknolojisi hayvan sağlığında hayata geçirildi. İnsanlarda kullanımı için yasal süreçlerin tamamlanması bekleniyor.

karbon ayrıştırma teknoloji Dr.Oxygen hava düzenleme