Türk Tabipleri Birliği: 12 Yaş ve Üzeri Herkes Aşılanma Takvimine Alınmalı

TAKİP ET

TTB'nin açıklamasında delta varyantının hakim tür olması nedeniyle sürü bağışıklığının sağlanabilmesi için 12 yaş ve üzeri herkesin aşılanma takvimine alınması gerektiği belirtildi.

Türk Tabipleri Birliği'nin günlük aşılama sayılarının giderek düştüğü ve bunun karşısında ölüm ve vaka sayılarının giderek arttığı belirtilen açıklamasında, "Daha önce günlük 1,2 milyona yaklaşan birinci doz aşı sayısı 22 Temmuz 2021 tarihinde 85 bine düşmüştür. 22 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanan aşı verilerine göre günlük birinci doz, ikinci doz, üçüncü doz ve toplam aşı dozunun yedi günlük ortalamaları düşmeye devam etmektedir. Daha önce haftalık ortalamaya göre 1,2 milyona yaklaşmış toplam aşı sayısı son hafta ortalaması 480 bine düşmüştür.

Aşılamanın düşük olduğu ayrıca turizmin yoğun olduğu illerde vaka sayıları Delta varyantının etkisi ile hızla artmıştır. 24 Temmuz 2021 tarihi itibariyle yedi ay içinde Türkiye’de iki doz aşılı nüfus oranı yüzde 26,8; 16 yaş ve üzeri nüfus için yüzde 35,4’tür. Delta varyantı ile birlikte artık toplumsal bağışıklığı sağlamak için toplumun yüzde 85’inin aşılanması gerekirken var olan aşılanma oranı ve hızı yeni bir alevlenmeyi kaçınılmaz kılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Sağlık, eğitim ve bakım evi çalışanları başta tüm kamu çalışanları ve özel sektör çalışanlar arasında aşılamanın süratle yayılması gerektiği berlirtilen açıklamada sosyal alanlarda tedbirlerin artırılması ve  yurt dışından gelenler için 2 doz aşı ve 14 gün karantina zorunluluğu getirilmesi gerektiği ifade edildi.

Türk Tabipleri Birliği 12 Yaş ve Üzeri Herkes Aşılanma Takvimine Alınmalı