Türk Tabipleri Birliği'nin Şehit Haberleriyle İlgili Yorum Yapmaması Dikkat Çekti

TAKİP ET

Türk Tabipleri Birliği'nin Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen askerler hakkında hiçbir şey söylememesi dikkat çekti. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı geçmişte TSK'ya atılan kimyasal silah iftiralarına destek vermişti.

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit hava destekli kara harekatı bölgesinden acı haber dün geldi. Milli Savunma Bakanlığı'nın, Pençe-Kilit operasyon bölgesindeki askeri üsse sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışma sonucunda 9 askerin şehit olduğunu, 4'ünün de yaralı olduğunu açıklaması yürekleri dağladı.

Gelen şehit haberleri sonrası pek çok siyasetçi ve ünlü ismin sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak üzüntülerini dile getirdiği görüldü. Ancak Türk Tabipleri Birliği'nin Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen askerler hakkında hiçbir şey söylememesi dikkat çekti. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın daha önce katıldığı bir programda, etkisiz hale getirilen Kürtçü terör örgütü PKK'lıların son dakikalarını gösteren görüntüleri incelediğini ve sinir sistemini hedef alan kimyasal gaz kullanıldığını düşündüğünü iddia etmişti. Fincancı, PKK zırvalarına destek vermişti.

Kürtçü HDP'nin eski elebaşı Selahattin Demirtaş da Fincancı'ya destek çıkarak, "PKK'ya karşı kimyasal silah kullanıldığına dair görüntülerin olduğunu" iddia etmiş, "Bu görüntülere TBMM ve muhalefet sessiz kalamaz, Bunu sessizlikle geçiştirmek suçu onaylamaktır" diyerek iftiraları desteklemişti.

ttb türk tabipleri birliği şehit haberleri