Türk Vatandaşları, Türk Yurdunun Güzelliğini Görmekten Mahrum: Balon Turu 220 Euro Oldu, Yerli Turist Sanal Turla Yetindi

TAKİP ET

Kapadokya'da balon turları 220 euro oldu. Turistler bu hizmetten rahatlıkla yararlanırken Türk vatandaşları ise balonları izlemekle ve sanal turlarla yetinmeye çalışıyor.

Türk yurdunun en güzel yerlerinden birisi olan Kapadokya, balon turlarıyla da oldukça ilgi çekiyor. Ancak bu balon turları AKP iktidarının yönettiği ekonomide durdurulamaz bir şekilde yükselen döviz kurları nedeniyle Türk vatandaşları için bir hayal haline geldi. 

Balon turlarının fiyatı 220 euroya, bugünkü kurla yaklaşık 4 bin liraya yükseldi. Türk vatndaşları neredeyse bir asgari ücret fiyatına yaklaşan balon turlarını kullanamaz oldu. 

Bu fiyatlarla baş edemeyen yerli turistler, çareyi balon turlarını ya yerde izliyor ya da 35 liralık sanal turlara katılıyor.

Ayrıca yerli turistler Üç Güzeller olarak bilinen peri bacalarının yakınındaki balon maketine binerek fotoğraf çektiriyor. Balon içerisinde fotoğraf çektirmek de sanal tur gibi parayla. 

AKP iktidarının ekonomi yönetimi nedeniyle Türk vatandaşlarının, Türk yurdundaki bir hizmetten uygun fiyata faydalanamıyor olması sosyal medyada tepki çekti. Akıllara AKP'li Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un "Yerli turist yazın tatil yapmasın, kışın tatile gitsin" sözleri geldi. 

kapadokya balon turu sanal tur