Türk Vatandaşlığına Geçiş Şartları Değişti

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Vatandaşlığı Kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmeliği değiştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Türk vatandaşlığına geçiş şartları değişti.

Yapılan değişiklikle şu kişilere Türk vatandaşlığına geçiş hakkı verildi:

En az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında sermaye yatırımı yaptığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tespit edilen kişiler.

En az 250 bin dolar veya karşılığı döviz tutarındaki taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı veya kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş, en az 250 bin dolar veya karşılığı döviz tutarı peşin olarak yatırılan ve tapu siciline üç yıl süreyle devir ve terkini yapılmayacağı taahhüdü şerh edilmek şartıyla noterde düzenlenmiş sözleşme ile taşınmasın satışının vadedildiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tespit edilen kişiler.

En az 50 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tespit edilen kişiler.

En az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında mevduatı 3 yıl tutma şartıyla Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı BDDK tarafından tespit edilen kişiler.

En az 400 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında Devlet borçlanma araçlarını 3 yıl tutmak şartıyla satın aldığı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilen kişiler.

En az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında gayrımenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payını en az 3 yıl elinde tutma şartıyla satın aldığı SPK tarafından tespit edilen kişiler.

türk vatandaşlığı geçiş şartları resmi gazete