Türk Vücut Geliştirme Sporcusu Mini Şort Giydiği İçin ABD'de Uçağa Alınmadı

TAKİP ET

Türk vücut geliştirme sporcusu Deniz Saypınar, mini şortu sebebiyle Texas Havalimanı'ndan Miami'ye giden uçağa alınmadığını söyledi.

Geçen yıl yarışmalara hazırlanmak için ABD'ye giden ve oraya yerleşen Türk vücut geliştirme sporcusu Deniz Saypınar, Instagram hesabından yayımladığı videoyla şortu yüzünden uçağa alınmadığını duyurdu.

Türkiye'de gördüğü üçüncü sınıf insan muamelesinden kurtulmak için ABD'ye  yerleştiğini ancak orada da aynı durumda kaldığını belirten Saypınar, "İslam ülkesinden taşındım çünkü kadınlar ikinci ya da üçüncü hatta sınıfsız bir şekilde yaşıyorlardı. Ancak burada da yine bu yaşanıyor. Kendimi gücenmiş hissediyorum. Beni Amerika Birleşik Devletleri'nde resmen ama resmen bu şortu giydiğim için almadılar uçağa" şeklinde konuştu.

Söz Hakkına Sahip Değilseniz Hayvandan Ne Farkınız Kalır?

Texas Havalimanı'ndan Miami'ye giden uçağa alınmayan Saypınar, "Ben kadınım ve kadınlığımı göstermeyi seviyorum, Ne giyeceğimi bilecek kadar medeniyim. Burada kadınlara, biseksüellere, translara ya da geylere yapılan baskı çok fazla. Burada işinizden ya da motivasyonunuzdan bahsetmiyorum, direkt olarak hayatınızdan bahsediyorum. Bu nedenle cinsiyetinizden dolayı bir sınıfa ait olmadığımız bir ülkeye taşındım. Belki Türkiye tatil ya da seyahat için iyi ancak yaşamak için çok zor. Hiçbir şekilde kot şort giydiğim için tehdit edilmemeliyim. Kendinizle ilgili herhangi bir söz hakkına sahip değilseniz hayvandan ne farkınız kalır?" diyerek giyim tarzına müdahale edilmesine tepki gösterdi.

6 Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra 25 kupaya sahip olan 25 yaşındaki milli sporcu başına gelen olayın ardından pek çok isimden destek aldı. Kendisine gelen destek mesajlarını da paylaşan Saypınar, yanında olan herkese teşekkür etti.

 

 

Türk vücut geliştirme sporcusu Deniz Saypınar abd uçak alınmadı teksas havalimanı