Türk YouTuber Derisinin Altına NFC Çipi Yerleştirdi

TAKİP ET

YouTuber Tolga Özuygur, derisinin altına yerleştirdiği NFC çipi sayesinde aynı iletişim protokolünü kullanan cihazları programlayarak kapıları açmaya başladı.

YouTuber Tolga Özuygur, derisinin altına NFC çipi yerleştirerek elini ofisinin kapısını veya aynı iletişim protokolünü kullanan cihazları açmak üzere 'anahtar' gibi kullanmaya başladı. Daha önce 'Iron Man' kostümü ile gündeme gelen Özuygur,  bu kez de derisinin altına yerleştirdiği çip sebebiyle adından söz ettirdi.

Basit bir operasyonla çip yerleştirme işlemini yapan YouTuber, ameliyat anlarını kanalından paylaştı. Operasyonun ardından çipin çalışıp çalışmadığını test eden Özuygur, derisinin altına yerleştirdiği implant ile RFID ( Radyo Frekansı ile Tanımlama) ve NFC teknolojilerini kullanmaya başladı. Ofisinin kapısını kurduğu ses komutu ile açılan sisteme RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) ve NFC teknolojilerini okuyan bir sistem entegre eden YouTuber, elinde olan çipi kapıyı açması için bilgisayardan kodlama yaparak kapının açılmasını sağladı.

youtuber el deri çip anahtar tolga özuygur