Türk Yurdu Sığınmacı Deposu mu: Alman İçişleri Bakanı Türkiye ile AB Arasındaki Göç Anlaşmasının Yenilenmesini İstedi

TAKİP ET

Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki göç anlaşmasının yenilenmesi gerektiğini belirtti.

AKP istibdadının Türk milletine en büyük fenalıklarından birisi olan AB ile göç anlaşması neticesinde Türkiye Cumhuriyeti bir göçmen deposu haline geldi. Doğu sınırlarından geçmenin serbest, batı sınırlarının çıkmanın ise yasak olduğu Türk yurdunda milyonlarca göçmen demografik bir tehdit unsuru olarak yaşıyor. 

Bununla beraber AB ile işbirliği yapan AKP istibdadı durumdan şikayetçi olanları baskıyla yıldırmaya çalışıyor. 

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki göç anlaşmasının yenilenmesi gerektiğini belirtti. 

Hürriyet'ten Ahmet Külahçı'ya konuşan Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser,  AB'nin Türkiye'ye daha fazla mali destek verebileceğini belirterek, Türkiye'den de "sorumluluklarını sürdürmesini" beklediklerini söyledi.

"Bizim Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki bu sözleşmenin yenilenmesine, güncelleştirilmesine ihtiyacımız var. AB, Türkiye’deki sığınmacıların bakımı için daha fazla mali destek vermeye hazır." diye daha fazla göçmen barındırması için Türkiye'ye daha fazla para vermeyi teklif eden Faeser, "Son yıllarda Türkiye bu alanda çok büyük katkılarda bulundu. Türkiye’den sorumluluklarını bundan sonra da devam ettirmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanarak AKP istibdadının Türk yurdunu göçmen deposuna çevirmesini destekledi.  

almanya alman içişleri bakanı ab göç anlaşması nancy faeser