Türk Yüzücü Neredeyse Köpek Balıklarına Yem Oluyordu

TAKİP ET

Japonya'daki Tsugaru Kanalı'nı yüzerek geçmeye çalışan Türk yüzücü Kamil Resa Alsaran'a köpek balıkları engel oldu.

47 yaşında profesyonel yüzücülüğe başlayan Kamil Resa Alsaran, Meis-Kaş arasını aynı günde 4 kez yüzerek geçti. 51 yaşında ve 54 yaşındayken Manş Denizi'ni iki kez yüzerek geçen Alsaran, yüzme kariyerinde pek çok başarıya imza atarak Guinnes Rekolar Kitabı'na girdi.

Ocens Seven'ın beşinci parkuru için Japonya'ya giden Alsaran bugün 30 kilometre uzunluktaki Tsugaru kanalını geçmeye çalıştı. Fakat Alsaran'a köpek balıkları engel oldu. Kanalın 24 kilometresini yaklaşık 9 saat yüzerek geçen Alsaran bu sırada kendisine bağıran hakemlerin köpek balığı uyarısı yapmasıyla parkuru tamamlayamadı.

"Bir Anda Bağırmaya Başladılar"

O anları anlatan Alsaran, "Hakemler teknede sakin bir şekilde oturuyorlardı. Bir anda ayaklandılar, 'Shark' diye bağırmaya başladılar ve çıkmam için işaret ettiler. Eşim de 'Kamil köpek balığı' diye seslenmeye başladı. Teknenin merdiveni benim bulunduğum taraftaydı. Ben bu sesleri duyunca hemen merdivenin bulunduğu bölgeye hamle yaptım. Hemen tekneye çıktım" dedi.

"Direkten Döndük Diyebiliriz"

Alsaran'ı uyaran hakemler böyle bir durumla ilk kez karşılaştıklarını belirtirken Alsaran "Köpek balıklarıyla aramda en fazla 30 metre vardı. Ben suyun içerisindeyken yüzmenin heyecanı ve başarı arzusu nedeniyle köpek balıklarını görmedim. Uyarıların ardından çıktığım teknede köpek balıklarını gördüm. Direkten döndük diyebiliriz. Köpek balıklarının bana karşı bir hamleleri olmadı. Ben tekneye çıktıktan kısa süre sonra bölgeden uzaklaştılar. Eğer köpek balıklarıyla karşılaşmamış ve yüzmemi tamamlamış olsaydım Oceans Seven'ın 7 etabının beşini tamamlayan Türkiye'deki ilk kişi olacaktım" diye konuştu.

türk yüzücü neredeyse köpek balıklarına yem oluyordu tsugaru kanalı kamil resa alsaran