Türk Yüzücü Sevilay Öztürk, Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'nda İkinci Oldu

TAKİP ET

Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'nın 50 metre sırtüstü finalinde yarışan Türk yüzücü Sevilay Öztürk, elde ettiği 44.46'lık dereceyle ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandırdı.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Portekiz'in Madeira Adası'nda düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde Türk yüzücüler Sevilay Öztürk ve Sümeyye Boyacı, S5 kategorisi kadınlar 50 metre sırtüstü finalinde mücadele etti.

Millî sporcumuz Sevilay Öztürk, 44.46'lık derecesiyle ikinci oldu ve böylece hem kendisinin hem de Türkiye'nin şampiyonadaki ikinci madalyasını kazandı.

Millî sporcumuz Sümeyye Boyacı ise mücadeleyi üçüncü sırada tamamlamasına rağmen kural ihlali sebebiyle yarış dışı bırakıldı.

Şampiyonanın akşam bölümündeki final yarışlarında da kadınlarda Nil Şahin, erkeklerde ise Beytullah Eroğlu ve Koral Berkin Kutlu mücadele etti.

Nil, S7 kategorisi kadınlar 400 metre serbest finalinde 6.12.67'lik derecesiyle Avrupa dördüncüsü oldu.

S5 kategorisi erkekler 50 metre sırtüstü finalinde birlikte yarışan Türk sporcular Beytullah Eroğlu 43.03'lük derecesiyle beşinci, Koral Berkin Kutlu ise 43.84'lük derecesiyle yedinciliği elde etti.

Türk Millî Takımı, şampiyonadaki madalya sayısını 1 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplamda 2'ye çıkardı.

Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası Sevilay Öztürk Sümeyye Boyacı Türk yüzücü Türk Milli Takımı yüzme 50 metre sırtüstü Bedensel Engelliler Spor Federasyonu gümüş madalya Nil Şahin Beytullah Eroğlu Koral Berkin Kut