Türkçe Bilmeyen Suriyeli Bir Kuyumcu Silah Ruhsatı Aldı

TAKİP ET

Ümit Özdağ, Suriyeli bir kuyumcunun Türkçe bile bilmeden psikiyatri testini geçerek silah ruhsatı alabilmiş olmasını eleştirdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, resmi Twitter hesabından "7 sene önce Türkiye’ye gelmiş. Türkçesi çok az. Vatandaşlık almış. Üstüne silah ruhsatı. Şanlıurfa’dan aldığı kuyumculuk kimlik kartı ile İzmir’de kuyumcu dükkanı açmış. Bunlardan 900 bin tane daha var. Türkiye, tehlikenin farkında değil misin?" ifadeleriyle bir video yayımladı. Özdağ, kuyumcuya "Vatanına dönmek ister misin?" diye sordu. Geri dönmek istemediğini ve vatandaşlık aldığını söyleyen Suriyeli kuyumcu, Özdağ'ın "Bir gösterir misin kartını?" diye sorması üzerine kuyumcu kimliklerini gösterdi. Bu sırada cüzdanından kartlarını çıkartan Suriyelinin silah taşıma ruhsatı da olduğu görüldü.

Sonrasında eleştirilere konu olan Özdağ, "Suriyeli kuyumcu ziyareti ile ilgili saldıran stratejik salaklar beni şaşırtmadı.Türkçe bilmeyen adam psikolojik testi nasıl geçti silah aldı?900 bin kişiye vatandaşlık verildi.Bu demokrasi için tehdit değil mi? Amaç Suriyelileri Türkiye’ye sürüp pkkistan kurmak, kör müsünüz?" paylaşımını yaptı.

suriyeli ümit özdağ izmir kuyumcu silah