Türkeş Ailesinden MHP İl Örgütünün Yaptığı Saldırıya İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Türkeş ailesi, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve emrindeki grubun Alparslan Türkeş'in doğum günü vesilesiyle yapılan anma programına saldırmasına ilişkin açıklama yaptı.

Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş, MHP'li teröristlerin saldırısına Twitter hesabından tepki gösterdi. Türkeş, "Bebek katili apoyu idamdan kurtaran sen! Terörist dediğin HDP'lilerle elele tutuşan,sımsıcak gülücükler saçan sen! Alparslan Türkeş sayesinde oturduğun koltuktan Türkeş'i anma toplantısına saldırı yaptıran sen! Acaba neden bugüne kadar bir tane PKK'lıya bile saldırı yaptırmadın!?" ifadelerini kullandı.

Bebek katili apoyu idamdan kurtaran sen! Terörist dediğin HDP'lilerle elele tutuşan,sımsıcak gülücükler saçan sen! Alparslan Türkeş sayesinde oturduğun koltuktan Türkeş'i anma toplantısına saldırı yaptıran sen! Acaba neden bugüne kadar bir tane PKK'lıya bile saldırı yaptırmadın!? pic.twitter.com/nJOFfg8qQd

— KUTALMIŞ TÜRKEŞ (@KutalmisTurkes) November 29, 2021

Bir diğer paylaşımında saldırının görüntülerini yayımlayan Türkeş, "Alparslan TÜRKEŞ'İN anıldığı toplantıya, Mykonos adasından topladığın parlak oğlanları gönderip,TÜRKEŞ'in resimlerini parçalatacaksın,dua okunmasına engel olacaksın,Türkeş'e sövenleri yardımcın yapıp, ülkücüyüm diye nara atacaksın; SEN MÜNAFIKSIN VE ALÇAKSIN! SIÇANLAR TOPLULUĞU!" dedi.

Alparslan TÜRKEŞ'İN anıldığı toplantıya, Mykonos adasından topladığın parlak oğlanları gönderip,TÜRKEŞ'in resimlerini parçalatacaksın,dua okunmasına engel olacaksın,Türkeş'e sövenleri yardımcın yapıp, ülkücüyüm diye nara atacaksın; SEN MÜNAFIKSIN VE ALÇAKSIN! SIÇANLAR TOPLULUĞU! pic.twitter.com/kt6GJL9Y83

— KUTALMIŞ TÜRKEŞ (@KutalmisTurkes) November 30, 2021

Söz konusu anma programını düzenleyen Alparslan Türkeş Vakfı'nın kurucusu ve Başbuğ Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, Barış Pehlivan'a yaptığı açıklamada "Bu saldırı iç çatışma çıkarmayı amaçlayan bir provokasyon gibi. MHP’nin direkt sorumluluğunu görüyorum. Eğer sorumluluğu yoksa, Sayın Bahçeli’nin Ankara İl Başkanı’nı görevden alması gerekiyordu. Türkeş, bugün yattığı yerden kalksa bu saldırganlar kaçacak delik arar. Böyle bir tablo hem utanç verici, hem de çok üzücü" dedi.

"Sayın Bahçeli, Türkeş’in ölümünden itibaren şahsıma ve evimize savaş açtı" diyen Türkeş, "Benim kendisine bir saygısızlığım olmadı ama o beni sürekli engelledi. Yıllardır bu baskının altındayız. MHP radikal bir değişime gitmediği sürece memleket huzur bulamaz" ifadelerini kullandı.

MHP Ankara İl Teşkilatı Alparslan Türkeş Anmasına Saldırdı


Alparslan Türkeş Anmasına Saldırıya Tepkiler

alparslan türkeş anmasına mhpli teröristler yaptığı saldırıya ilişkin açıklama kutalmış seval türkeş