Türkevi Açılışına Katılan New York Belediye Başkanı Hakkında FBI Soruşturma Başlattı

TAKİP ET

New York Times'ın haberine göre FBI, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında Türkevi'nin açılışında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

New York Times'ın haberine göre FBI, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında Türkevi'nin açılışında usulsüzlük yapıp yapmadığını araştırmak için soruşturma başlattı. 

Habere göre New York'un Demokrat Partili Belediye Başkanı Eric Adams'ın,  içerisinde Türk Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Türkevi'nin açılmasına izin verilmesi için kent yetkililerine baskı yaptı. Konuyla ilgili üç kaynağın New York Times'a verdiği bilgiye göre FBI, Belediye Başkanı Adams'ın henüz belediye başkanlığına seçilmeden önce güvenlik endişelerine rağmen binayı onaylaması için New York itfaiyesine baskı yapıp yapmadığını araştırıyor.

Raporlara göre, Temmuz ayında Demokrat Parti ön seçimlerini kazanan Adams, 2021 yazının sonlarında dönemin İtfaiye Müdürü Daniel A. Nigro ile temasa geçerek Türk hükümetinin binayı en azından geçici olarak kullanmasına izin vermesini istedi.

Federal savcılar ve FBI,  Eric Adams'ın 2021 seçim kampanyasında yasadışı yabancı bağışlar almak için Türk hükümetiyle işbirliği yapıp yapmadığını tesipt etmek için kapsamlı bir kamu yolsuzluğu soruşturması yürütüyor. Soruşturma kapsamında Adams'ın cep telefonlarına ve tabletine 6 Kasım'da el konuldu.

New York Times aynı zamanda Eric Adams'ın Brooklyn ilçe başkanı olduğu 2015 yılında Türkiye'ye yaptığı ziyaretin masraflarının bir kısmının Türkiye Başkonsolosluğu tarafından karşılandığını da bildirdi.

new york türkevi eric adams soruşturma fbi