Türkgün Çalışanları Kamu Bankalarının Akıttığı Paralara Rağmen Düşük Maaş Aldıklarını Söyleyerek İsyan Etti

TAKİP ET

MHP'nin yayın organı Türkgün'de çalışanlar, uçuk miktarlarda reklam gelirlerine rağmen düşük maaşla çalıştıklarını belirterek isyan etti.

Kamu bankalarının reklam geliri adı altında para akıttığı MHP'nin yayın organı Türkgün'de çalışanlar düşük maaş isyanına başladı. 

Gazeteye verilen reklam gelirlerine rağmen asgari ücretten çok az bir fark aldıklarını belirten çalışanlar, reklam gelirlerinin maaşlarına da yansımasını talep etti.

Eylül ayında yapılacak olan zamdan yana beklentisini dile getiren bir Türkgün çalışanı, "Eylül 2021’de maaşlara zam bekliyoruz. Asgari ücretin biraz üzerinde maaş alıyoruz. Piyasa şartlarının çok altında çalışıyoruz. Enflasyonun altına resmen eziliyoruz. Görüyoruz ki gazetemizin reklam gelirleri gayet iyi. Tabii ki daha iyi olmasını isteriz. Ancak bunun bizlere de yansımasını bekliyoruz. Eylül ayında yapılması planlanan zam artışının en az yüzde 25 civarında olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

MHP'nin yayın organı Türkgün'ün 2020 tiraj raporunda son sıralarda olmasına rağmen diğer gazetelere oranla yüksek ölçüde reklam aldığı ortaya çıkmıştı.

türkgün mhp gazete düşük maaş isyan kamu bankaları reklam gelirleri