Türkistan Devletlerinin Kızıl Bayrağı Yırttığını Unutan Rus Diktatör "Afganları Orta Asya'da İstemiyorum"

TAKİP ET

Putin, Afgan sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklamada Orta Asya'yı arka bahçesi olarak gördüğünü gösterdi.

Türkistan'daki Türk devletlerinin iç işlerine karışmayı adet eden Rus diktatör Putin, Afgan sığınmacıların Orta Asya ülkelerine girmemesini istediğini açıkladı.

Özgür Türk yurtlarına pranga takmaya çalışan diktatör Putin, Türkistan'daki Türk devletlerinin iradesini yok sayarak Afganların sığınmacı kılığında militanlar olduklarını bu yüzden bir tehdit oluşturduklarını ifade etti.

Birleşik Rusya Partisi temsilcileriyle görüşen diktatör “Batılı güçler, ABD ve başka ülkelerden vize alana kadar sığınmacıların Orta Asya ülkelerine yerleştirilmesi konusunda ısrar ediyor. Demek ki komşularımız olan bu ülkelere birilerini vizesiz göndermeyi mümkün sayıyorlar, kendilerine ise vizesiz bireyleri istemiyorlar. Bu, söz konusu sorunun çözümüne dair çok küçük düşürücü bir yaklaşım.” dedi.

Sovyetlerin dağıldığını, Türkistan devletlerinin kızıl bayrağı yırttığını unutan Putin “Bu ülkelerden her birine sığınmacıların girdiğini düşünün. Bu sığınmacıların içlerinde kimlerin olduğunu nasıl bilelim?” sorusunu sorarak “Sayıları binleri, yüz binler, hatta milyonları bulabilir. Bizimse yakın müttefiklerimiz olan komşularımız ile aramızda vize uygulaması bulunmuyor, onlarla paylaştığımız sınır ise bin kilometre. Diyelim ki (sığınmacılarla gelen bir militan) bir arabaya bindi ya da bir eşeğe bindi ve bozkırda yola koyuldu. O zaman biz bu durumla ne yapacağız?” ifadelerini kullandı.

Rus diktatör “Sığınmacı kılığında ülkemizde yeniden birtakım militanların belirmesini istemiyoruz. Kuzey Kafkasya’da askeri eylemlerin yaşandığı 90’lı yıllarda ve 2000’li yılların ortasında yaşananların herhangi bir şekilde tekrarlanmasını istemiyoruz” diyerek kendi güvenliği için Türkistan devletlerinin iradesini yok saydığını gösterdi.

rusya stalin putin türkistan orta asya türk afgan sığınmacı sovyetler diktatör