Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan Yurt Dışına İlk Uçuş İstanbul'a Gerçekleştirildi

TAKİP ET

Kazakistan'ın Türkistan şehrindeki Türkistan Uluslararası Havalimanından yurt dışına gerçekleştirilen ilk uçak seferi İstanbul'a yapıldı.

Kazakistan’ın Türkistan şehrindeki Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan yurt dışına gerçekleştirilen ilk uçak seferi İstanbul’a oldu.. Güzergahtaki sefer sayısı ilk etapta haftada iki, daha sonraki dönemlerde de haftada yedi olarak bildirildi.

Bugün gerçekleştirilen uçuşla ilgili Kazakistan Sivil Havacılık Komitesi tarafından yapılan açıklamada, "Türkistan Uluslararası Havalimanından İstanbul güzergahındaki ilk yurt dışı uçak seferi, 176 yolcuyla Fly Arystan Havayolu şirketinin “A-320” tipi uçağıyla gerçekleştirildi" ifadeleri kullanıldı.

1 Aralık 2020’de hizmete giren Türkistan Uluslararası Havalimanı'nda, FlayArystan, SCAT ve Qazaq Air tarafından Almatı ve Nur-Sultan’a günlük uçuşlar yapılıyor.
Yılda 3 milyon turiste hizmet vermesi planlanan havalimanından, yakında İstanbul, Dubai, Moskova, Bakü ve Semerkand’a uçuşları açılacağı bildirilmişti. Bu uçuşlar kapsamında ilk yurt dışı uçuşu olan İstanbul seferi gerçekleştirilmiş oldu.
 

türkistan ilk uçuş türkistan uluslararası havalimanı gerçekleştirildi yapıldı istanbula oldu yurt dışı ilk sefer