Türkiye 1 Milyon Suriyeli İçin Ev Yapacak

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1 milyon Suriyeli için ev yapacak.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye, İdlib'de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada Suriyeli "kardeşlerine", AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti. 

"Burası sadece briket evlerin açılışının yapıldığı bir yer değildir. Burası zenginliğin şımarttığı dünyaya karşı, mazlumların zulümle karşı karşıya kaldıktan sonra sesi çıkmayan ikiyüzlü dünyaya karşı itirazın olduğu ve hakkın sesinin yükseldiği alandır" diyen Soylu, Erdoğan'ın talimatıyla önce 20 bin, sonra 50 bin briket ev yapıldığını ve şimdi de briket ev sayısının 100 bine çıkarılacağını açıkladı.

"Cumhurbaşkanımız bir müjde daha verdi. Nasıl İdlib'de milyon insana ev yapılıyorsa, şimdi yeni bir adıma daha başlıyoruz. Celabrus, Azez, El-Bab, Resulayn, Tel Abyad'da Türkiye'de yerleşik bulunan Suriyeli 1 milyon kişiye evler yapılacak" diyen Soylu, "Size Tayyip Erdoğan'ın bana verdiği bir talimatı söyleyeceğim. Briket evlerin arasında yollar topraktı. Bana dedi ki; 'Çok yakın zamanda bunların hepsini parke yapacaksınız. Çünkü benim kardeşlerim eksiklik çekmeyecekler'" diye konuştu. 

türkiye 1 milyon suriyeli suriyeliler sığınmacı için ev yapacak